Dvaja Bardejovčania predávali drogy

04.11.2011 Bardejov

Bardejovský policajný vyšetrovateľ vzniesol dnes (4.11.2011) obvinenie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi dvom mužom z Bardejova vo veku 21 a 28 rokov.
Obvinený Bardejovčania si od januára 2011 zadovažovali omamné a psychotropné látky, najmä marihuanu a túto prechovávali doma, užívali a následne ju predávali v Bardejove a okolí. U oboch obvinených polícia včera večer vykonala domové prehliadky, pričom zaistila 80 g marihuany, ako aj ďalšie pomôcky slúžiace k užívaniu drog. Z tohto množstva by bolo možné pripraviť 100 obvykle jednorazových dávok drogy v hodnote 3 000.- €.

Na mieste zasahovali policajti pohotovostného útvaru, nakoľko išlo o nebezpečných páchateľov drogovej trestnej činnosti, ktorí drogy aj užívali. Pri domovej prehliadke u mladšieho z obvinených policajti pohotovostného policajného útvaru omylom najprv vošli do nesprávneho bytu a to o byt vyššie, ako býval obvinený. To, že policajti sú v nesprávnom byte, zistili až keď boli dnu, nakoľko vzhľad oboch dverí bol podobný, ani na jednom z bytov nebola menovka a rovnako informácie z katastra sa zhodovali s oboma bytmi. Omyl nastal v tom, že do bytového domu vedú dva vchody, kde z jedného vchodu je o jedno medzi poschodie viac. Do nesprávneho bytu sa policajti dostali po zazvonení a otvorení osobou z vnútra bytu, teda bez násilného otvorenia. Voči osobám, ktoré boli v tomto byte, zakročili policajti štandardným spôsobom tak ako zakročujú v podobných prípadoch. K zraneniu týchto osôb počas zákroku polície nedošlo. Dnu sa policajti zdržali veľmi krátko, ihneď po objasnení situácie sa ospravedlnili a zakročili v správnom byte, kde bol zadržaný páchateľ a taktiež tu boli nájdené drogy.

Po zadržaní boli mladíci umiestnení do cely policajného zaistenia a po vznesení obvinenia spracoval na oboch vyšetrovateľ podnet na ich vzatie do väzby. V prípade dokázania viny hrozí obom obvineným trest odňatia slobody na 10 – 15 rokov.
 

Vyberte región